Nexe grupa nastavlja s ulaganjima u Srbiji - Tri nova robota u proizvodnji Nexe cigle

decoration decoration decoration

Novi Bečej, 13.07.2020. - Uspješnim puštanjem u rad, u tvornici za proizvodnju Nexe cigle - Stražilovo u Sremskim Karlovcima, koja posluje u okviru Poleta a.d. Novi Bečej, završen je projekt ugradnje robota u pogonu 2. U skladu sa zahtjevima tržišta za kontinuiranim povećanjem kvalitete proizvoda, ali i uz sve veću potražnju za blokovima velikog formata tj. termo blokovima, Polet a.d. Novi Bečej investirao je 550.000 eura u Sremskim Karlovcima u automatsku liniju s dva Fanuc robota za razlaganje i pakiranje paleta te jedan Fanuc robot za razlaganje vagona sa suhim poluproizvodom.

Efekti  provedenog ulaganja su proširenje proizvodnog asortimana na ovoj proizvodnoj liniji, pa će se sada, uz klasični blok, moći proizvoditi i blok velikog formata tj. termo blok, a omogućena je i proizvodnja kanalica uz 2,5 puta veći kapacitet nego  što je to bilo do sada u proizvodnim pogonima Poleta. Ovaj projekt samo je nastavak politike ulaganja i poboljšanja procesa i uvjeta rada u svim tvornicama Nexe Grupe u Srbiji. Polet a.d. Novi Bečej tvrtka je sa više od 100 godina tradicije i kvalitete u proizvodnji crijepa. 2003. godine ulazi u sustav Nexe Grupe, a do danas je uloženo gotovo 38 milijuna eura.

Polet a.d. Novi Bečej u svojoj tvornici Stražilovo u Sremskim Karlovcima proizvodi opeku te je poznat  kao najveći proizvođač opeke i prvi proizvođač euro bloka velikog formata u Srbiji.  Od 2008. godine Stražilovo ispunjava visoke norme Sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001. Sredinom 2009. godine u rad je pušten i novi pogon za proizvodnju bloka velikog formata tj. termo bloka, a investicija je iznosila 11,5 milijuna eura. Ukupna investicija u Stražilovo iznosi više od 14 milijuna eura, što zajedno s Poletom čini ulaganja veća od 52 milijuna eura.

Polet a.d. sveukupno zapošljava 358 radnika - u tvornici crijepa u Novom Bečeju zaposleno je 254 radnika, a u tvornici cigle Stražilovo 104 radnika.

Polet a.d. Novi Bečej dio je poslovnog sustava Nexe Grupa - regionalnog proizvođača građevinskog materijala (cementa, betona, agregata, cigle, crijepa i keramike) s tvornicama u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. U 2019. godini Grupa je ostvarila konsolidirane prihode od prodaje u iznosu 137.562.227 eura što je rast od 7,6% u odnosu na 2018. godinu.

decoration decoration