Informacije o kolačićima

decoration

Informacije o kolačićima

Što su kolačići (eng. Cookies)?

Kolačići su male datoteke koje web stranica sprema na računar posjetitelja. Oni ne uzrokuju štetu Vašem računaru, a nama omogućavaju pružanje boljeg korisničkog iskustva te bolje funkcionalnosti stranice. Također, kolačiće koristimo kako bismo analizirali saobraćaj na našoj web stranici te društvenim mrežama.

Kako Vama kao posjetitelju web stranice koriste kolačići?

Kada posjećujete stranicu koju ste već ranije posjetili, Vaš odabrani Internet preglednik šalje kolačić koji je stranica prethodno spremila. Na taj način omogućen je brži prikaz stranice, a iskustvo pregledanja prilagođeno je Vašim potrebama.

Web stranica ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru kao ni informacijama koje kao posjetitelj niste ranije dali.

Ne želim kolačiće - kako ih onemogućiti?

Spremanje kolačića na uređaj posjetitelja web stranice zakonski je dopušteno samo ukoliko je to potrebno za rad stranice, dok je za sve ostale kolačiće potrebno imati pristanak posjetitelja. Svaki posjetitelj sam odlučuje želi li i kojim kolačićima omogućiti pohranjivanje. Na svakom Internet pregledniku postoje postavke o pohranjivanju i konfigurisanju kolačića, o čemu detalje možete potražiti u uputama Internet preglednika koji koristite.

Koji se kolačići koriste na našim stranicama?

Kolačiće koje koristi stranica www.nexe.hr dijelimo u nekoliko grupa. Jedna grupa kolačića potrebna je za ispravno funkcionisanje web stranice dok se druge dvije odnose na kolačiće koji osiguravaju bolje funkcionisanje web stranice, a koje koristimo u svrhu provođenja kvalitetne analize web stranice.

VrstaNazivNamjenaTrajanje
SesijskiASP.NET_SessionIdomogućuju funkcioniranje internet stranicado isteka sesije
Vlastitigd-cookieOptionspohranjivanje odluke o korištenju kolačića1 godina
Vanjski__utma, …, __utmzomogućuju funkcioniranje Google zemljovida1 godina
Vanjski_utma, ..., _utmz, _gaza statistiku pregledavanja stranica - Google Analytics1 godina