Nexe Grupa donirala medicinsku opremu vrijednu 1,5 milijuna kuna

decoration decoration decoration

08.04.2020. - Nexe Grupa donirala je 1,5 milijuna kuna u nabavu medicinske opreme za potrebe nekoliko bolnica u regiji kao doprinos u prevladavanju izazova uslijed opasnosti od koronavirusne bolesti. Riječ je o respiratorima i ultrazvučnim uređajima, te ostalim donacijama za nabavu raznih zaštitnih sredstava i opreme.

Primatelji donacija medicinske opreme u Hrvatskoj su Opća županijska bolnica Našice i Klinički bolnički centar Osijek. Osim toga, Hrvatskom Crvenom križu upućena je financijska donacija za nabavu različite zaštitne opreme i sredstava za zaposlenike i volontere Crvenog križa, a Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima financijska donacija za nabavu materijala za izradu zaštitnih vizira koji se doniraju zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske.

U trenucima kada su solidarnost i pomaganje bližnjem u našem fokusu, ovo je bio jedini ispravan odgovor na potrebe lokalnih zajednica u kojima poslujemo i s kojima smo izgradili dugogodišnju uspješnu suradnju. Angažiranjem oko realizacije ovih donacija nastojali smo na odgovarajući način lokalnim bolnicama iskazati podršku u prevladavanju izazova koje nosi ova pandemija.

Uz podršku lokalnim zajednicama, Nexe Grupa kontinuirano radi na svakodnevnom unapređenju mjera kojima i svoje zaposlenike i poslovne partnere nastoji maksimalno zaštititi od opasnosti koronavirusne bolesti. Sve tvornice Nexe Grupe rade, a svi procesi prilagođeni su novonastalim okolnostima poslovanja, uz neometano odvijanje isporuka na svim lokacijama i uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite.

decoration decoration