Kako se pripremiti za intervju?

decoration decoration decoration
Razgovor za posao nije tipična svakodnevna situacija. Na razgovoru za posao svi se trudimo prikazati u što boljem svjetlu pa je sasvim prirodno da ste i nervozni.

Kako biste prevladali nervozu i održali što uspješniji razgovor, nudimo vam nekoliko savjeta:

  • Provjerite mjesto održavanja intervjua i način na koji ćete doći do tamo. Najbolje je doći 10 minuta prije dogovorenog termina. Ako kojim slučajem kasnite, slobodno nas nazovite i obavijestite.
  • Pripremite se za razgovor i vježbajte ga. Istražite ponešto o samome poslu, našem poslovnom sistemu. Mnoštvo informacija možete pronaći ovdje na našoj stranici.
  • Razmislite o vrsti pitanja koja bi vam mogla biti postavljena i pripremite nekoliko potencijalnih odgovora za svako od njih. Zašto želite taj posao? Koje su vaše kvalitete? Zašto bi trebali zaposliti baš vas? Koji će, prema vašem mišljenju, biti glavni izazovi novog posla?
  • Pripremite pitanja koja biste vi nama postavili vezano za sam posao, firmu ili sektor. Na taj ćete način doznati korisne informacije, a ujedno i pokazati da ste ozbiljan kandidat koji je zainteresiran za posao.
  • Predstavite se u najboljem svjetlu, ali pritom budite iskreni i realni. Mi u poslovnom sistemu Nexe  izuzetno cijenimo iskrenost. Svakako istaknite svoja postignuća i kvalitete konkretnim primjerima, posebno one koje bi vam mogle koristiti na budućem poslu (primjerice: komunikacijske vještine, timski rad, informatičku pismenost, pozitivan stav, sposobnost brzog učenja, odlučnost, fleksibilnost).
  • Slobodno zatražite povratnu informaciju o tome kako ste prošli na razgovoru. Nama je jako bitna komunikacija s kandidatima te vrlo rado korisnim savjetima potičemo razvoj i usavršavanje u svakoj prilici.

Upamtite i primijenite ove savjete, no prije svega – dobro se pripremite – priprema je ključni preduvjet svakog uspješnog razgovora za posao. I zadnji, ali najvažniji savjet - opustite se jer i mi Vas prije svega želimo upoznati i predstaviti Vam se.