AD Polet dobitnik još jedne Ekološke deklaracije o zaštiti životne sredine

decoration decoration decoration

Novi Bečej, 20. rujan 2021. - AD Polet IGK dobitnik je Ekološke deklaracije proizvoda (EPD) o zaštiti okoliša kojom su potvrđeni međunarodni standardi održivosti za proizvode iz proizvodnih programa termo blokova, klasičnih i pregradnih blokova koji se izrađuju u pogonu Stražilovo u Sremskim Karlovcima. Riječ je o deklaraciji "Od kolijevke do groba" koju izdaje Institut za ispitivanje materijala (IMS) na period od pet godina.

"Iznimno nam je drago što se možemo pohvaliti s još jednom EPD deklaracijom o zaštiti okoliša i ponosni smo što je NEXE kvaliteta potvrđena još jednom važnom deklaracijom. AD Polet Novi Bečej, i cijeli poslovni sustav NEXE, veliku pažnju posvećuju društveno odgovornom poslovanju. Kontinuirano radimo na održivom stvaranju nove vrijednosti za naše kupce, zaposlene, ali i cijelu zajednicu. Vjerujemo da svi odgovorni poslodavci moraju pomagati i čuvati sredinu u kojoj posluju i upravo nam je ova deklaracija priznanje da smo na pravom putu u izgradnji bolje, ekološki osviještene budućnosti"

Majda Petković, direktorica AD Polet IGK

Pogon Stražilovo najveći je proizvođač opeke i prvi proizvođač termo bloka velikog formata u Srbiji. Termo blokovi, odličnih termoizolacijskih karakteristika, usklađeni su s najnovijim energetskim trendovima na građevinskom tržištu. Također, NEXE termo blokovi prilikom gradnje štede i do 30 posto vremena u odnosu na klasične načine zidanja, pa je gradnja jednostavnija, preciznija i brža. Odgovor na sve intenzivniju "zelenu gradnju" AD Polet IGK je pronašao u klasičnom bloku, odnosno prirodnom materijalu koji se koristi u proizvodnji bez aditiva. Pregradni blokovi koji se koriste za zidanje unutrašnjih zidova, osim brže i jednostavnije ugradnje svojim dimenzijama omogućavaju osiguravanje većeg neto prostora.

Proizvodi AD Poleta, termo blokovi TB – 25 Optim i TB – 20 Optim te blok Giter 25 i Fert 14 iz klasičnog programa, već su ponosni nositelji žiga Čuvarkuća koji Privredna komora Srbije, u sklopu projekta "Stvarano u Srbiji", dodjeljuje proizvodima kao potvrdu kvalitete i vrednosti koju su stvarali domaći ljudi od kvalitetne domaće sirovine. Najveći dio proizvoda prodaje se na tržištu Srbije, zatim na teritoriji Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Mađarske.

AD Polet Novi Bečej je kompanija koja se može pohvaliti s više od sto godina tradicije u proizvodnji. Od 2003. posluje u poslovnom sustavu NEXE i intenzivno ulaže u modernizaciju kapaciteta i uvođenju novih proizvoda. Samo u 2020. godini AD Polet realizirao je investicije vrijedne 1,722 milijuna eura, od čega je 1,083 milijuna eura uloženo u tvornicu crijepa u Novom Bečeju, a 639 tisuća eura u tvornicu cigle u Sremskim Karlovcima. Upravo visoka kvaliteta proizvodnje, duga tradicija i moderne tehnologije ističu AD Polet, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

decoration decoration