Promjena firme Našicecement d.d. u NEXE d.d.

Našice, 10.06.2020 - Na jučer održanim glavnim skupštinama Nexe grupe d.d. i Našicecementa d.d., usvojeni su godišnji izvještaji društava, konsolidovani godišnji finansijski izvještaj Nexe grupe za 2019. godinu, odluke o upotrebi dobiti, imenovanju revizora za 2020. i davanju razrješenja Upravi i Nadzornom odboru za vođenje i nadzor vođenja društava u 2019. godini.
 
2019. godina za Nexe Grupu bila je vrlo uspješna poslovna godina s ostvarenim konsolidovanim prihodom od prodaje u iznosu 1,031 mlrd kuna što je rast od 7,6% u odnosu na 2018. godinu. Ostvarena EBITDA iznosi 208 miliona kuna što je rast od 18% u odnosu na ostvarenu EBITDA u 2018. godini. 
 
Jedna od najvažnijih odluka Glavne skupštine najveće članice Nexe Grupe - Našicecementa d.d. - je odluka o izmjenama i dopunama Statuta kojima se ime firme iz dosadašnjeg Našicecement d.d. mijenja u NEXE d.d.
 
S već dobro poznatim i tržišno pozicioniranim Nexe brendovima, među kojima su i Nexe cement i Nexe beton – dva ključna proizvoda tvornice cementa u Našicama, odlukom o promjeni imena firme, dodatno se jača prepoznatljivost brenda Nexe.
 
NEXE d.d. i pod novim imenom, nastavlja s realizacijom brojnih projekata s ciljem smanjenja troškova održavanja, povećanja udjela korištenja alternativnih goriva, te smanjenja troškova energije, pri čemu na vrhu liste prioriteta ostaju briga o okolišu i kvaliteti zraka.  
Vrh